Content och copy för alla

Böcker – Kurs – Inspirationsföreläsning

Boken – Glasklart! Skriv bättre på jobbet

Det här är en bok till dig som skriver en del på jobbet och vill bli bättre på att skriva. Efter ett helt livs jobbskrivande delar Anette Holm med sig av sina allra bästa skrivtips.

Du får lära dig hur du hittar rätt ton, stil och känsla och gör texten begriplig med bra ordval, men det handlar inte om krånglig grammatik. Det handlar mer om skrivprocessen och olika skrivknep. Du utvecklar din språkkänsla och får veta hur du kan anpassa dina texter till olika målgrupper och göra dem logiska, pedagogiska och intressanta.

Du får också tips för olika typer av jobbtexter: storytelling, klarspråk, säljande text, mejl, minnesanteckningar, beslutsunderlag, analyser, instruktioner, nyhetsbrev och texter till webb och sociala medier.

Boken – Storytelling! Sälj det med känsla

En bra berättelse är alltid underhållande, utbildande, universell, strukturerad och minnesvärd. Och det är ju lätt att säga, men hur GÖR man då för att den ska bli bra? Det finns förstås lika många sätt som det finns storytellers, men alla berättare behöver vara mänskliga, göra intryck och lämna avtryck. I den här boken får du lära dig att använda berättelsens byggstenar och konsten att formulera budskap med ord, bild, ljud, känslor, karaktärer och platser. Du får också många konkreta exempel från svenska företag och organisationer. Berättelserna är bra att ha när vi vill sälja in idéer, produkter, platser, tjänster och lediga jobb till andra.

Kurs och inspirationsföreläsning – Skriv till webb och sociala medier

  • Lektion 1 – Ton, stil, känsla + klarspråk.
  • Lektion 2 – Textens struktur, ord och ordval + webbtexter, bilder och bildtexter.
  • Lektion 3 – Låt texten nå sin fulla potential + att korrekturläsa och redigera text.
  • Lektion 4 – Att ge texten liv + nyheter.
  • Lektion 5 – Storytelling + sociala medier.
  • Lektion 6 – Att skriva till en servicewebb + googlevänliga texter (SEO).

För vem?
Webbkommunikatörer och redaktörer

Nästa tillfälle
2 dagar eller skräddarsytt för dig.

”Vi gillade verkligen kursen och jag märker att mina kollegor, som skriver mer än jag själv verkligen har tagit till sig massor av innehållet. Vi skriver ut på papper, vi diskuterar och pratar formuleringar med varandra. Vi jobbar mer med texterna! Verkligen kul att se att det är något som märks direkt i verksamheten! Det finns heller ingen prestige kvar, utan vi kan vrida och vända på formuleringar och vi kan prata om hur vi vill ha texter.

Bäst var att det var så konkret, att vi fick prata igenom saker och att vi fick öva!
Sämst var väl att det inte känns som att en dag räcker.”

Camilla McQuire, näringslivschef, Hällefors kommun

Vår nya webb kommer att bli mycket bättre och snyggare nu när vi har gått din utbildning.
Annika Lindblad, Laholms kommun

Tusen tack för bra innehåll och upplägg. Det var skönt med konkreta verktyg att få öva med i grupper och jag känner redan att jag kommer få stor användning av kursen. Ser fram emot tisdag!
Annelie K

Det var en av de bästa kurserna som jag gått, jag längtar redan till nästa gång.
Mia

Jag har fått ett helt nytt sätt att se på hur jag, och andra, skriver. Det jag lärt mig kommer jag alltid att ha med mig. Anette har en otrolig förmåga att förklara text.
Björn L